Gammel og god eller bare gammel??? Jeg undersøker Spenol

Den er billig, finnes overalt. Men er den bra da? Da jeg begynte med ingredienslista så slår det meg at det er veldig mange ingredienser i Spenol som har skapt litt ugreie i kosmetikkbransjen, og det er kanskje naturlig da denne har eksistert hvertfall siden 1960. Noen myter er avlivet, mens andre påstander om særlig parabener blir ikke forskerne enige om. Så det er ikke så lett å avgjøre om man egentlig anbefaler denne. Men jeg kjenner mange som sverger til denne.

Fakta: produseres av Lilleborge AS. Opprinnelig ble denne produsert som en krem som skulle smøres på spenene til kua av alle ting. Dyrevernalliansen har fått bekreftet skriftlig at denne produsenten verken tester ingredienser eller ferdige produkter på dyr sier de på nettsiden sin.

Så ingrediensene med litt utfyllende info for den som er interessert, det er også ett par linker der til noen artikler og publikasjoner ang parabener.

Sånn helt på siden da, så er jo flasken helt gørr å ha på badet hvis du er like overfladisk som meg 💁🏼‍♀️ men hvis man skal si at man ikke har noen problemer med parabener og det finnes det jo i alt, så finnes det ikke noe billigere enn Spenol. Og jeg mistenker at man fint også kan bruke denne til å løse opp sminke med før man vasker ansiktet også, hverfall hvis du ikke bruker masse sminke, uten at jeg har prøvd det selv.

Ang parabener, så kan jeg jo legge til som eksempel at La prairie spf 30 day cream til ett par tusen kroner også har ene typen parabener som også er i spenol nemlig methylparaben og det samme gjelder selvfølgelig tusenvis av andre hudpleieprodukter.

Anywho….. hva tror vi? Jeg kan ikke si at jeg har noe mer i mot denne enn andre, rent bortsett fra selve designen på flaska, så det kan hende at jeg skal gripe med meg en flaske neste gang jeg handler. Den er jo veldig rimelig. Greit å vite hvis man trenger å knipe inn noen kroner på hudpleiebudsjettet de neste månedene. Og er du en «no bullshit» person når det gjelder hudpleie så tror jeg denne vil passe bra 😁

Leave a Reply