Rense shampoo


En rensesjampo er i bunn og grunn en superrensende sjampo som virkelig renser håret i dybden og ikke tilfører fukt eller pleie eller lignende. Viktig at du bruker en god balsam eller hårkur etter at du har vasket håret med en rensesjampo.

Det er mange som mener man skal styre unna sulfater i hårprodukter generelt, men jeg tror at å bruke en god rense shampoo en gang i uken, for å bli kvitt oppbygging av talg, olje produktrester og skitt er bra for håret. Og jeg får fort fett hår 🤯 så jeg må. Mange som velger sulfatfrie shampooer må tilslutt innse at man greier ikke å kvitte seg med skitten uten, og det kan få ganske ubehagelige konsekvenser å ikke bli kvitt skitten. Jeg har prøvd å gå lenge uten å vaske håret for å liksom «detoxe» håret men det funker ikke for meg. Men selvfølgelig finnes det unntak som fint greier seg uten sulfat shampoo 😅 og dette er bare min mening.

Jeg finner absolutt ingen undersøkelser/studier som jeg setter lit til som viser at sulfater er et problem i hudpleieprodukter eller hårpleieprodukter, annet enn å forårsake irritasjon, men det er også tilfelle for de sulfatfrie rensemidlene. Og om et sulfat/overflaterensemiddel vil forårsake irritasjon eller allergier eller ikke, avhenger av mengden sulfat og av andre ingredienser som er til stede i en spesifikk blanding.

Jeg bruker Redken scalp relief oil detox shampoo en gang i uken. Den har grei pris og god lukt. Håret kjennes renere ut enn etter vanlig shampoo. Har du aldri prøvd så anbefaler jeg deg å teste det ut. Det finnes et hav av gode rense shampooer, men det er noen ingredienser som er bedre til å rense enn andre 🌸

Kjøpt på lyko.no for 178kr

Så, i en rense shampoo vil vi gjerne se noen av disse ingrediensene ganske høyt oppe på ingredienslisten. Jeg har listet dem opp under og for den som er ekstra nysgjerrig trykk på knappen under for litt mer utfyllende info.

  • Sodium lauryl sulfate (SLS) og Sodium laureth sulfate (SLES)
  • Ammonium lauryl sulfate og Ammonium laureth sulfate
  • Disodium oleaminesulfosuccinate
  • Sodium dioctylsulfosuccinate og Sodium cocoyl isethionate

Så litt ekstra nerding om prosessen rundt å bruke tensider. Shampoo inneholder gjerne en kombinasjon av anioniske og amfotære tensider, hvor de anioniske ofte fungerer som hovedtensid. Disse tensidene er godt egnet til det smusset de skal fjerne og skummer godt.

Såpe er også det som kalles et tensid og er et såkalt overflateaktivt stoff. Det er ikke alltid to væsker blander seg, slik som vann og etanol. Olje og andre fettstoffer lar seg ikke løse i vann. Derfor er det ikke så lett å vaske av seg fett og annen skitt med bare vann. Det må noe mer til for å løse opp fettet, og det er her såpen kommer inn. Såpen fungerer som en emulgator som gjør at man kan få ikke-løsbare væsker til å blande seg. De danner en emulsjon, det vil si at den ene væsken er fordelt som mikroskopiske dråper i den andre. Når vi såper oss inn blir fettet og skitten en del av denne emulsjonen og lar seg lett skylle bort med vann.

Dette over fant jeg på en naturfag side og jeg synes det forklarer hvorfor man innimellom må bruke sulfater for å få rent hår 🥳

Hvis du har en annen hårpleierutine uten sulfater som funker for deg så er den rett for deg, så ikke skift, men hvis du er som meg og sliter med overproduksjon av olje i håret, prøv en renseshampoo en gang i uken💗

Nå er ikke frisørene oppe, men noen av dem selger produkter fremdeles så kanskje man kan investere i en renseshampoo og hjelpe en gruppe som virkelig sliter økonomisk om dagen 💇🏼‍♀️ det er selvfølgelig dyrere så har du ikke råd så er Lyko ett godt alternativ.

Ta vare på deg selv, vask henda og bruk solkrem 😎

Redken scalp relief oil detox shampoo

Rating: 4 out of 5.

Leave a Reply