Beautybeans collagen kaffe

Så nå kom kaffen jeg har ventet på. Kollagen kaffe. Hele 79kr i frakt ellers så var den «gratis» så jeg måtte jo slå til (introduksjonstilbud) 🤩Dette sier beautybeans.no om dette produktet: BeautyBeans Collagen er en kaffe med kollagen og en fyldig smak, som enkelt kan blandes i varmt vann. Jevnlig inntak bidrar til å øke hudens elastisitet, samt glatte ut huden og redusere rynker.

Ja men det høres flott ut 👍 videre: Kollagen er det som gjør at huden til 18-åringer ser fyldig og spenstig ut.
Etter vi har fylt 25 år begynner kroppen å produsere mindre kollagen og vi
mister ca. 1 prosent kollagen hvert eneste år. Effekten ser vi ofte i 30-årene
– vi får sakte men sikkert flere rynker og tørrere og slappere hud. Når vi har
blitt 60 har vi mistet omkring 35 prosent kollagen, som forklarer de typiske
kjennetegnene til en 60 år gammel hud.

På pakningen står innholdet:

Marint kollagen- pulver (pangasius hypophthalmus) fant egentlig ikke så mye om dette annet enn på nettsiden til beautybeans – det hydrolyserte kollagenpulveret hentes fra skinnet på fisk i forbindelse med matproduksjon. Men dette fant jeg på ntfe.no – Kollagen er dannet fra tre langstrakte polypeptidkjeder spiralisert rundt hverandre i en trippelheliks. Det er ca. 1000 aminosyrer i hver peptidkjede med karakteristisk repeterende mønster av de tre til fire aminosyrene glysin, prolin, alanin og hydroksyprolin (Tabell 2) (11). Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet hos alle dyr, og utgjør nærmere 25 % av den totale proteinvekten i en organisme. Dette betyr at alle animalske kjøttbaserte matvarer, inklusive fisk, inneholder kollagen. Og; Kollagen har høy strekkfasthet, og er en viktig bestanddel i brusk, leddbånd, sener, og ben. Dette faktum er sannsynligvis en viktig årsak til at pasienter med ulike former for leddplager inklusive leddgikt mener at dette kosttilskuddet er nyttig (12,13). Netto nedbrytning av kollagen skjer ved aldring, og fører til rynker.

Kaffepulver – (coffea robuste) – Coffea canephora (Robustakaffe også synonymt med Coffea robusta) er en kaffeart som har sitt opphav i det vestlige Afrika. Denne kaffearten er enklere å dyrke fram enn Coffea Arabica og er derfor billigere å produsere. Siden arabicabønner i utgangspunktet blir betraktet som overlegne, er robusta vanligvis begrenset til kaffe av lavere kvalitet, og da ofte i blanding med andre kaffesorter. Hm…..?

Maltodekstrin – Maltodekstrin er et karbohydratholdig næringsmiddel som ofte benyttes som erstatning for sukker.

Antiklumpemiddel (silisiumdioksid) er det de sier det er, nemlig kun ett antiklumpemiddel. Regnes for helt ufarlig.

Så kommer det som kanskje er litt problematisk med kollagen tilskudd, og det er at det er ikke godt nok dokumentert virkning av slikt tilskudd som anti rynkemiddel. Og de som viser til studier og dokumentasjon sier ikke at det er de som produserer og markedsfører produktene som har betalt og står bak disse dokumentasjonene. Det finnes en uavhengig studie også som viser positive funn, men denne er også kritisert da fagfolk mener den ikke kan etterprøves og manglet en placebo gruppe, slik jeg forstår det. Men, det skal allikevel ikke være grunn til å tro at det er negativt for en frisk person å innta kollagen, dermed så prøver jeg. Noen påstår jo hardnakket at det funker.

Smakte på en pose nå…… mmmmm jeg er ikke sikker på om jeg likte den. Fyldig smak var vel å overdrive kanskje, smakte litt dårlig pulver kaffe ☕️ men slo oppi en halv kopp med vanlig kaffe og da gikk den ned, gir meg ikke så lett da 😁 Noen som bruker kollagen? Fra en annen produsent kanskje? Hva synes dere?

Uansett, husk solkrem og håndvask 😷 om dagen 😎 været er jo strålende om ikke annet ☀️

Legger inn en link til NTFE men mer utfyllende info om kollagen. Og ta kontakt med din lege før du begynner å ta tilskudd hvis du går på medisiner eller har sykdommer som må tas hensyn til 👍

https://www.ntfe.no/i/2018/2/tfe-2018-02b-1523

One thought on “Beautybeans collagen kaffe

Leave a Reply