Hudpleie rutine morgen

Alle som har greie på hud og hudpleie stresser om rutiner og det er viktig å rense huden både morgen og kveld. Så, da tenkte jeg å lage ett innlegg om hvordan jeg legger opp denne rutinen.

Edit: her hoppet jeg galant over sminkefjerneren eller den oppløsende delen av rensingen. Anbefaler både Ponds og Clinique cleansing balm. Supre produkter til å løse opp sminke, solkrem og skitt før du skyller av med vann og en rens

Steg 1 rense huden

Cerave foaming cleanser

Som jeg nevnte i innlegget om CeraVe så inneholder denne ceramider som å bygge opp igjen hjelper hudens barriere. Ceramider hjelper huden å holde på fuktighet og beskytte mot uttørking, solskader osv.

Steg 2 jeg tørker ikke av vannet etter rensen men har på La roche posay hydrophase intense serum på punkter der man har lett for å få linjer å ryker. Altså under øyne og i den utvendige øyekroken.

Som jeg snakket om i forrige innlegg innholdet denne hyaluronsyre som plumper huden og glatter ut huden der man har synlige ryker. Man kan sikkert bruke denne overalt, men pga av prisen så gjør ikke jeg det.

Steg 3 etter serumet legger jeg på dagkremen mens huden fremdeles er fuktig av både vann og serum. Akkurat det kjennes litt uvant ut. Man har jo lyst til å tørke vekk vannet. Men jeg har plukket opp det etter å ha lest en del at man burde ikke gjøre det, da man skal stenge fuktigheten inne ikke tørke den vekk.

Denne kostet meg 99 kr på Vitus apotek, de hadde en introduksjonskampanje da jeg kjøpte den, så den kan være dyrere nå.

Jeg liker veldig godt CeraVe, det er billig og jeg synes den fungerer like godt som dagkremen fra La prairie som kostet meg ett par tusen kroner 😳 har ikke en gang råd til å bruke den. CeraVe kremen innholder igjen som renser ceramider, byggesteiner for huden for å holde den myk. Og mens denne trekker inn i huden tar jeg en kaffe før neste steg.

Steg 4 dagkrem med solfaktor, etter at den mykgjørende dagkremen har trukket inn i huden. Jeg har egentlig aldri brukt mye solkrem eller solfaktor. Men jeg må kanskje innse at solen har vært en medvirkende årsak til litt grov hud og store porer, så derfor har jeg nå innført solkrem som fast rutine.

Jeg kjøpte denne fra Amazon, det er viktig med en solkrem som har bredspektret SPF i seg og helst over 30. Denne fra Cetaphil er veldig fin for hud er oljet.

Jeg skal ransake noen apoteker etter hvert for å finne ett norskt alternativ. Men akkurat nå så virker det ikke som det er sesong for solkrem, for vi bruker det normalt sett bare når det er sol. Det er i følge alle fagfolk feil, du skal bruke det uansett hvis du ønsker sunn og ung hud. Den største årsaken til aldring av huden er at den utsettes for UVA og UVB stråling. Og det finnes også forskning som tyder på at UVA stråler er en medvirkende årsak til utvikling av hudkreft. Så bruk solkrem til og med om du aldri blir brent.

Så det var morgen rutinene, det ser kanskje voldsomt ut, men det tar bare noen minutter egentlig. Har jeg det ekstremt travelt så dropper jeg hele greia og tar kun steg 4 da det er viktigst. Hvis du ikke har fet hud som meg, så kan du godt hoppe over rense steget, det er jo sjeldent at man har rulla seg i møkk etter man har gjort kveldsrutinene, så man kan godt kutte ut den delen. Vann irriterer og er jo egentlig noe som tørker ut huden, dermed så behøver man ikke det hvis man ikke føler for det eller som meg har fet hud og trenger å holde det under kontroll.

Husk solkrem 😎 ha en flotters dag

Leave a Reply