Basiron AC wash 5% gel

Dette produktet har vi vel alle hørt om. Det er et produkt mot kviser. Så hva skal vi med det som voksne? Vel, jeg er velsignet med kviser fremdeles, og plagsomme sådan. Ikke mange, men når jeg først får, så tar det ukesvis før de blir borte, og huden blir mørkerød og brun der den har vært. Den går bort til slutt. Men sjansen for at jeg får en ny i umiddelbar nærhet er etter min erfaring høy. Jeg har også store porer som jeg ikke liker så godt (ja jeg er forfengelig). Så hvordan kan denne hjelpe?

Små dårlig bilde men dere ser hva det er såvidt 😬

Ingredienser:

Benzoylperoksid 50 mg, akrylatkopolymer, glyserol, karbomer 940, natriumolefinsulfonat, natriumhydroksid, renset vann.

Benzoylperoksid er et stoff som lages fra hydrogenperoksid og benzoylklorid. Stoffet er kjent for å effektivt drepe de bakteriene som forårsaker akne, og fjerner samtidig overflødig olje og døde hudceller. Benzoyl kan derfor brukes ved både hudormer og kviser. Før man benytter et produkt som inneholder benzoylperoksid for første gang bør man påføre produktet på et mindre område i et par dager for å se om det forårsaker hudirritasjon.

Basiron AC wash 5% gel 100g koster 149kr hos Apotek 1

Så, hvordan bruker jeg denne. Jeg bruker det som en ansiktsmaske i dusjen, kanskje ett par ganger i uken. Jeg ble også anbefalt og bruke det som en maske under armene for å fjerne bakterier og oppbygging av olje osv som kan være der. Du kan også legge det som en maske andre stedet på kroppen som kan være utsatt for akne. 3 minutter er nok. Dette gjør jeg mot kvelden og du skal være klar over at du kan bli ekstra følsom for sol, så bruk solkrem på dagtid, det er superviktig!!! Stoffet kan også bleke klær og hår, så ikke få det noen andre steder enn det du hadde tenkt. Om du har prøvd det en gang, kanskje som krem. Så gi det en sjanse til som en ansikts/kroppsmaske, jeg synes den hjelper veldig både på ansikt og andre stedet som er utsatt for akne.

Husk at du alltid bør høre ved din hudlege eller hudpleier før du setter i gang behandling av hudsykdommer. Jeg er ikke helsepersonell, bare deler mine erfaringer og tips med ikke reseptpliktige midler på relativt «små» problemer jeg har. Prøv bestandig nye produkter på ett lite område først, og ved minste ubehag eller irritasjon må du avslutte og skylle vekk produktet. Er du under 18 skal du aldri behandle med noe produkt uten at en voksen eller helsepersonell veileder deg.

Basiron AC wash 5%

Rating: 4 out of 5.

One thought on “Basiron AC wash 5% gel

Leave a Reply