Hudpleie for nybegynnere

Ja jeg sier nybegynner, for ikke ante jeg egentlig noe om de produktene jeg har smurt meg inn med. Det har jeg rett å slett ikke tenkt fryktelig nøye på…. parfymert eller ikke parfymert, såpe eller ikke såpe? Hva er peptider? Hvorfor er noen «alkoholer» bra i hudpleie? Er parabener livsfarlig? Fallgruvene er mange. Jeg skal gå igjennom noen av dem, da jeg synes det er ekstremt vanskelig å finne ut av dette hvis man som meg sliter med store porer, voksen akne, hudormer, linjer og rynker. Det er også knalldyrt å kjøpe inn allslags remedier og kremer, tonere, serum og masker uten at man egentlig vet hva de skal hjelpe for eller om de egentlig hjelper i det hele tatt. Det er helt klart at noen virkemidler i hudpleie er godt uttestet, men jeg har egentlig aldri tenkt på dette eller fått noe informasjon om det. Og er man hos en hudpleier er sjansen stor for at de har noe dyrt stående som de anbefaler deg å kjøpe, som du må selge ene nyren din for å kunne opprettholde over lang tid. Altså dritdyrt! Jeg skjønner at de lever av dette, derfor selger de inn disse produktene, men det er da ikke alle av oss som har råd til det, sånn er det bare.

Men en ting kan jeg egentlig dele med dere med en gang. Mulig dette er allmennviten, men jeg var da 40 år gammel da jeg fant ut dette. Når du vasker ansiktet ditt om kvelden eller når du måtte gjøre det, så skal du ikke tørke vekk vannet men ha hudkremen rett på vått ansikt. Say whaaaat. Ja de sier så disse dermatologene. Dette fordi man skal holde fuktigheten på huden. Og da begynte jeg selvfølgelig med det da noen sa det, og huden blir merkbart mykere. Prøv det, det funker faktisk

Husk at du alltid bør høre ved din hudlege eller hudpleier før du setter i gang behandling av hudsykdommer. Jeg er ikke helsepersonell, bare deler mine erfaringer og tips med ikke reseptpliktige midler på relativt «små» problemer jeg har. Prøv bestandig nye produkter på ett lite område først, og ved minste ubehag eller irritasjon må du avslutte og skylle vekk produktet. Er du under 18 skal du aldri behandle med noe produkt uten at en voksen eller helsepersonell veileder deg.

Leave a Reply