Cerave foaming clenser

Ett hudpleiemerke som har dukket opp i landets forskjellige apoteker og parfymerier er Cerave, disse produktet har jeg hørt masse om gjennom diverse amerikanske blogger og vlogger. Og det skal visst nok være det aller beste. Javel, det må prøves tenker jeg. Av den nette sum av 99kr ble CeraVe Foaming Cleanser med hjem for å teste hva det er som er så fantastisk med denne rensen.

Cerave foaming clenser kr 99

Det finnes en til tørr/normal hud også, men jeg har da mer kombinert hud så jeg valgte denne.

Det som er så bra med denne er blandt annet at den inneholder ceramider. Det er tre ceramider (1, 3 og 6-II) og hyaluronsyre som finnes naturlig i huden og som er avgjørende for å styrke hudens barriere og holde på fuktigheten. (Produktinfo fra Cerave)

Når ceramidnivået i huden er lavt, svekkes den barrieren vi har i huden til å holde på fuktighet, dermed så ved å tilføre ceramider hjelper huden å gjenopprette denne barrieren. Ganske naturlig når man tenker på det. Ceramider er ikke noe vi hører så ofte om, men som anti aldrings ingrediens, så er det bevist at ceramider hjelper. Aldring og særlig solskader vil bryte ned hudens naturlige barriere og kan i verste fall gi grov eller tørr hud, rynker, irritasjon, rødhet og tegn på dehydrering. Det får faktisk da an å tilføre ceramider og forsterke den naturlige barrieren i huden og den vil gi deg en mykere hus med mindre synlige linjer og rynker. Jeg må også ta med litt om hva hyaluronsyre er og hva den gjør. Hualuronsyre er egentlig ingen syre, men en glukosaminglukan som er en sukkerart. Den finnes naturlig i huden, og kan binde 1000 ganger sin egen vekt med vann. Med stigende alder minsker produksjonen av hyaluronsyre.

Hyaluronsyrens funksjoner

  • Gir huden fukt
  • Glatter ut huden
  • Holder elastin og kollagen fuktig
  • Spiller en rolle i sårheling
  • Bedrer hudens immunfunksjoner og gjør den mindre sensitiv
  • Gir økt beskyttelse mot UV-stråler og frie radikaler
  • Øker dannelsen av kollagen, som forsterker hudbarrieren
  • Opprettholder balansen mellom fuktighet og elastisitet
  • Spiller en rolle i hudfornyelsen i øverste hudlaget

Kilder: Dr. Karim Sayed og Iréne von Arronet

Cerave foaming clenser er selvfølgelig såpefri og parfymefri og passer til alle hudtyper. Jeg må si at jeg har blitt veldig glad i denne etter ett par ukers bruk. Det er noe med den litt glatte følelsen du får etter å ha brukt den tror jeg som gjør at jeg liker den så godt. Pluss at jeg har brukt masse penger på dyre produkter som egentlig bare stinker parfyme og ikke gjør så mye annet enn å tørke ut huden. Så hvis du kan få noe som gjør huden mykere og den innholdet ingredienser som hjelper huden til den prisen, ja da er det ikke noe å tenke på for min del hvertfall. Dette er ett godt kjøp!

Du finner mer info om produktene på cerave.no

CeraVe er desverre ikke vegansk eller cruelty free, husker ikke hva det heter på norsk. Men blandt annet allure.com hadde en artikkel nylig om at de innen 2021 skulle bli mer enn 90% vegan vennlig. Så da får vi se om de får til det.

Husk at du alltid bør høre ved din hudlege eller hudpleier før du setter i gang behandling av hudsykdommer. Jeg er ikke helsepersonell, bare deler mine erfaringer og tips med ikke reseptpliktige midler på relativt «små» problemer jeg har. Prøv bestandig nye produkter på ett lite område først, og ved minste ubehag eller irritasjon må du avslutte og skylle vekk produktet. Er du under 18 skal du aldri behandle med noe produkt uten at en voksen eller helsepersonell veileder deg.

CeraVe foaming cleanser

Rating: 5 out of 5.

Leave a Reply